Delta & Flying Wings Discuss electric powered delta (flying wing) style aircraft here.

Programming help please.

Old 09-08-2020, 07:07 PM
  #1  
BMims
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 2
Default Programming help please.

Hiya folks, I'm coming back into flying, working with wings, since I can't see gliders at a distance anymore (getting older sucks). I'm currently overseas in Kuwait, and have picked up a JR T6x4. I'm rusty AF on programming, and can't get both elevon servos to work with aileron throws.

Oh, and for the REALLY old goats around here...I'm Twizter68...can't remember my password, and that email is no longer active.

Cheersw from Kuwait!
Bill
BMims is offline  
Old 09-08-2020, 07:35 PM
  #2  
crxmanpat
Community Moderator
 
crxmanpat's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 6,885
Default

Hey Bill, long time no see! Hope things are going well for you.

When setting up the model in the radio, you should come across a setting asking for Wing Type. For a flying wing (or any delta wing plane), use the Delta setting. This will make the servos act as ailerons and elevators. I hope that's what you were asking.
crxmanpat is offline  
Old 09-09-2020, 04:25 AM
  #3  
BMims
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2020
Posts: 2
Default

Originally Posted by crxmanpat View Post
Hey Bill, long time no see! Hope things are going well for you.

When setting up the model in the radio, you should come across a setting asking for Wing Type. For a flying wing (or any delta wing plane), use the Delta setting. This will make the servos act as ailerons and elevators. I hope that's what you were asking.
Hiya Pat, how ya been?

Yeah I set up under the delta, but the left aileron still only works on elevator input.
Going to play with the mixes a bit.
BMims is offline  
Old 09-09-2020, 05:11 AM
  #4  
crxmanpat
Community Moderator
 
crxmanpat's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 6,885
Default

So one thing I learned about delta and JR radios. You need to switch the servo plugs into the RX and/or reverse the switches in the radio. There was a combination that you had to get exactly right for everything to work properly. Been so long I've forgotten what it is. Try that first before messing with the mixes. Do the servo plugs first, then do the reverse switch.
crxmanpat is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jigeye
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros
9
12-23-2018 10:51 PM
mclarkson
Power Systems
15
06-14-2016 08:52 PM
flyinwalenda
Power Systems
6
09-24-2013 09:38 PM
AEAJR
Beginners
7
04-20-2013 04:50 PM
daddyrabbit1954
Beginners
22
05-05-2011 06:08 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: Programming help please.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.09472 seconds with 12 queries