Flight Simulators Discuss computer flight simulators here

USB connectors for Spektrum/JR???

Old 12-13-2012, 08:39 PM
  #1  
xmech2k
Ya got any Beeman's?
Thread Starter
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 3,100
Question USB connectors for Spektrum/JR???

I'm at my wit's end! I've been searching the internet for one of these and almost everyone has no stock on them. The places I find that don't say they're out of stock don't say if they have any stock at all, and most of them are from some really sketchy looking sites... I guess they are just so popular, they sell out fast?

Does anyone know where to find one of these? Should I just contact a well-known site and place a backordered order and wait?

Thanks in advance for any help!
xmech2k is offline  
Old 12-13-2012, 11:44 PM
  #2  
kyleservicetech
Super Contributor
 
kyleservicetech's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Wisconsin, USA
Posts: 8,952
Default

Originally Posted by xmech2k View Post
I'm at my wit's end! I've been searching the internet for one of these and almost everyone has no stock on them. The places I find that don't say they're out of stock don't say if they have any stock at all, and most of them are from some really sketchy looking sites... I guess they are just so popular, they sell out fast?

Does anyone know where to find one of these? Should I just contact a well-known site and place a backordered order and wait?

Thanks in advance for any help!
Is this unit the one you are after?

They've got it in stock, and this place is well known.
http://www.amainhobbies.com/product_...Fao7MgodOhAAdg
kyleservicetech is offline  
Old 12-14-2012, 02:34 AM
  #3  
xmech2k
Ya got any Beeman's?
Thread Starter
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 3,100
Default

Thanks, but that's not it. That one goes from a computer USB to an AS3X board to program it. I'm looking for one from the tx to a USB port to use for a flight sim. I should have been more clear.
xmech2k is offline  
Old 12-14-2012, 11:06 AM
  #4  
DCDetector
Member
 
DCDetector's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 179
Default

Something like this?



I bought this before I got my RealFlight G5
DCDetector is offline  
Old 12-14-2012, 07:21 PM
  #5  
xmech2k
Ya got any Beeman's?
Thread Starter
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 3,100
Default

Wow! An octopus! Actually, I guess whatever works so I could just plug my Dx6i or Dx8 into my computer for use with RC Desk Pilot until I collect enough funds and decide to get RealFlight.

I was looking for something like this:

http://www.horizonhobby.com/products...-jr-GWSFSM002B

But you see it says no longer available. But you can find a bunch for Futaba and others.
xmech2k is offline  
Old 12-14-2012, 07:48 PM
  #6  
DCDetector
Member
 
DCDetector's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 179
Default

The one I have pictured is a universal that is supposed to work with pretty much every TX that has a port for a SIM or buddy box. Only draw back is you must use Phoenix SIM.
DCDetector is offline  
Old 12-14-2012, 09:20 PM
  #7  
xmech2k
Ya got any Beeman's?
Thread Starter
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 3,100
Default

Bummer. The search goes on...
xmech2k is offline  
Old 12-15-2012, 12:39 AM
  #8  
slipstick
Super Contributor
 
Join Date: Oct 2005
Location: N.Staffs, UK
Posts: 2,350
Default

Not sure what the problem is. There are usually about a million of them for sale on EBay and they're dirt cheap. I've bought several for various people and never had any problems with them. Just search for "USB simulator cable".

Steve
slipstick is offline  
Old 12-15-2012, 08:34 PM
  #9  
xmech2k
Ya got any Beeman's?
Thread Starter
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 3,100
Default

Thanks, Slipstick! I did search there, but always added JR/Spektrum to the search. And I'm not a huge E-Bay fan, either. Been burned before. I might have seen those things like came up with your suggested search, but shyed away from those Chinese copycat packages that look like they come with pirated software, not to mention some items I found that said were JR compatible had reviews that said they weren't. Guess it's the only game in town...

Thanks for the search tip. The order is in. I'll see what I get.
xmech2k is offline  
Old 12-15-2012, 09:11 PM
  #10  
Stevephoon
Super Contributor
 
Stevephoon's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: White Lake, MI
Posts: 1,140
Default

I have this one from Tom's RC

http://shop.tomsrc.com/product_info....roducts_id=261

I have the one with the JR plug. I use it with ClearView on a Vista Machine with my DX7. I needed a mix of throttle to another channel (aux or flaps, I don't remember which) to see the throttle input, but it works fine.

Steve
Stevephoon is offline  
Old 12-15-2012, 09:30 PM
  #11  
xmech2k
Ya got any Beeman's?
Thread Starter
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 3,100
Default

Thanks Steve. The order is in to Hong Kong already, though.
xmech2k is offline  
Old 02-20-2013, 11:39 AM
  #12  
RCjack
New Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 4
Default

Hi, i just got phoenix and there is no proportional control on elevator, I have re-calibrated loads of times with no luck any suggestions?
RCjack is offline  
Old 02-20-2013, 04:13 PM
  #13  
xmech2k
Ya got any Beeman's?
Thread Starter
 
xmech2k's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 3,100
Default

Originally Posted by RCjack View Post
Hi, i just got phoenix and there is no proportional control on elevator, I have re-calibrated loads of times with no luck any suggestions?
Um, what's that have to do with Spektrum-USB connectors destined for free flight sims? But since I'm already typing, Did you already look in the Windows/Control Panel/Game Controller/Properties, and check what your computer is seeing from your tx? You didn't mention in the 3 identical posts you made which tx and connector you're using. That might help someone help you. Though you might get more help with that in a thread titled more appropriately, as someone who actually owns that sim might skip this one. I was looking at it for a future purchase, but luckily, my LHS got side by side demos of both Phoenix and RF, and to me, while they both look nice, RF was much better, so I quit learning about Phoenix then. In Phoenix it didn't feel like the planes had any mass to them, they just moved as you moved the stick. More 'video-gamey' than simulator. That's how it felt to me, anyway.

But if you don't have luck here, have you tried over at RCG?

RCG - Simulators

Good luck!
xmech2k is offline  
Old 02-25-2014, 06:33 AM
  #14  
BillDeLong
New Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 10
Default

I've had luck using the generic "USB Sim" via eBay... I'll post a link soon... new user here
BillDeLong is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
aerotony
Power Systems
3
12-06-2012 12:22 PM
ABADGTP
Airplanes - Electric For Sale & WTB
27
10-18-2012 03:03 PM
RONALDO_UK
Beginners
8
10-24-2011 10:53 PM
RONALDO_UK
General Electric Discussions
6
10-21-2011 11:23 PM
jim81
Beginners
2
02-09-2011 06:54 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: USB connectors for Spektrum/JR???


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.08507 seconds with 15 queries