RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros Discussion all about rc radios, transmitters, receivers, servos, etc.

Spektrum DX5e enters comatose mode. Binding to Ember fixes it?

Old 11-04-2011, 07:56 PM
  #1  
HobbyJumper
Member
Thread Starter
 
HobbyJumper's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Southern Ontario Canada
Posts: 351
Default Spektrum DX5e enters comatose mode. Binding to Ember fixes it?

This is a weird one. Every so often I turn on the DX5e, connect the flight battery in one of my AR6115e equipped planes and it won't bind. Just sits there. Even though it was working great minutes, hours or days ago. Same result for each one I try. Rebinding doesn't work.

The way to fix it, I have found, is to turn off the Tx, plug the flight battery into my old Ember2 (!!) then turn on the DX5e and bind to the Ember (which works every time). Then, unplug the Ember, leave the transmitter on and voila it will bind to all my other planes no problem.

The original problem may takes weeks to reappear.

What the heck is going on?

Thanks!
HobbyJumper is offline  
Old 11-04-2011, 09:06 PM
  #2  
flydiver
Super Contributor
 
flydiver's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 2,668
Default

Check the switch. There are a number of reports on bad switches.
Faulty Spektrum DX5e Radio
flydiver is offline  
Old 11-05-2011, 01:17 AM
  #3  
Turner
Super Contributor
 
Turner's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Tallahassee, FL
Posts: 1,534
Default

Make sure the Tx is not too close to the Rx when you try and connect.
Turner is offline  
Old 11-05-2011, 03:29 AM
  #4  
Wildflyer
Past President of PSSF
 
Wildflyer's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Lacey WA, 1 mile E of Mushroom Corner
Posts: 2,194
Default

I would call Horizon Hobby support. 1-877-504-0233
They will help. They are great people.

Please remember, the transmitter is the master link, you do not bind the transmitter to the receiver, you bind the receivers to the transmitter.

The fact that going through the bind procedure, fixes things, leads me to believe there is a bad switch in the transmitter.
Wildflyer is offline  
Old 11-05-2011, 05:46 AM
  #5  
francoishaha
New Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2
Default Same here

My Dx5e have same probleme, i return my Rx to horizon hobby, took like 5 week to receive a brand new Rx ar600. About the distance, maby it's right but the dx5e bind well with orange receiver and dosen't bind with Ar600 receiver??? i didn't try to bind from a certain distance.

I didn't try it yet because during this time i buy a Turnigy 9x Tx/Rx, and im realy happy with this combo. Range test on ground: 1000 meters and still good signal inside a car!!! yep it's a good choice
francoishaha is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mustang51
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros
4
09-15-2011 10:55 AM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: Spektrum DX5e enters comatose mode. Binding to Ember fixes it?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.09303 seconds with 13 queries