Blade CX3 > CX2? - WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight

E-Flite Helicopters Discuss E-Flite helicopters in this forum such as the Blade CX, Blade CX2, Blade CP Pro and all other E-Flite rc helis.

Blade CX3 > CX2?

Old 01-20-2009, 08:15 PM
  #1  
BlackholeZ
Blade CX2 & Blade 400
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Luis Obispo, Ca
Posts: 29
Default Blade CX3 > CX2?

http://www.e-fliterc.com/Products/De...rodID=EFLH2000

New Blade CX3 in MD 520N attire. Other than the new body, does anyone know of any improvements over the CX2? HH Gyro? The Gyro in my CX2 is pretty aggressive, but I can't discern b/w HH and Rate.
BlackholeZ is offline  
Old 01-20-2009, 08:27 PM
  #2  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

From what I can see from the E-F web site it's a CX2 with a very pretty new shell. They mention the same TX and RX as the CX2. Not much else they can (or should) monkey with.

They might have gone with digital servos by now though.
Twmaster is offline  
Old 01-20-2009, 08:30 PM
  #3  
BlackholeZ
Blade CX2 & Blade 400
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Luis Obispo, Ca
Posts: 29
Default

From looking around the hobby-Headquarters site, the 3-in-1 is now a 4-in-1 and they add mixer in the name.
BlackholeZ is offline  
Old 01-20-2009, 08:32 PM
  #4  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

No the 4-in-1 was for the original CX2. The second version of the CX2 comes with a separate RX and 3-in-1.

The new CX3 has the same AR6100e RX as the second gen CX2 but now has a 3-in-1 with built in heading hold gyro as opposed to the older versions with a rate gyro.
Twmaster is offline  
Old 01-20-2009, 08:42 PM
  #5  
BlackholeZ
Blade CX2 & Blade 400
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Luis Obispo, Ca
Posts: 29
Default

Ah, So If I burn out my 3in1 I could upgrade to a hh 3in1?
BlackholeZ is offline  
Old 01-20-2009, 09:02 PM
  #6  
zirconx
RC Flyer
 
zirconx's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Nebraska
Posts: 187
Default

A head holding gyro in the CX sounds like a great idea. The gyro on the CX2 worked ok - except that you had to continually tweak the trims as the battery wore down.

I think this change will make the heli a lot easier for beginners, with not having to chase the nose all the time.

Now if they could just do that with the MCX...
zirconx is offline  
Old 01-20-2009, 09:15 PM
  #7  
BlackholeZ
Blade CX2 & Blade 400
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: San Luis Obispo, Ca
Posts: 29
Default

Yeah, that is my main problem with my CX2. Although sometimes it's too stable. Its hard to practice nose in hovering when the thing stays perfectly still!
BlackholeZ is offline  
Old 01-20-2009, 09:57 PM
  #8  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

Originally Posted by BlackholeZ View Post
Ah, So If I burn out my 3in1 I could upgrade to a hh 3in1?
Yes. Exactly.

Plug and play.
Twmaster is offline  
Old 02-06-2009, 02:57 AM
  #9  
Lieutenant Loughead
UNCLUB OWNER
 
Lieutenant Loughead's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Oklahoma
Posts: 4,406
Default

Interesting... So, if the CX2 and CX3 are the same (with the exception of the body), I wonder if they will discontinue the CX2?

Is the CX discontinued?

I would have liked to see brushless motors in the CX3... :o
Lieutenant Loughead is offline  
Old 02-06-2009, 03:55 AM
  #10  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

No LL they are not the same other than the body. Ahem. Gyro.
Twmaster is offline  
Old 02-06-2009, 12:01 PM
  #11  
powerlines
I AM NO SHOES!!!
 
powerlines's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mid GA
Posts: 359
Default

I have flown one of the new CX3s I do like the way they look.. I think the MCX flys better than both the CX2 and 3.
I just wish they made more bodys for the MCX.. like they do on the CX2
powerlines is offline  
Old 02-13-2009, 07:38 PM
  #12  
wickedwelder
avaition fanatic
 
Join Date: Feb 2009
Location: escondido ca.
Posts: 32
Default

cx 2 with the cx3 body that way you wont have that pesky twitch
wickedwelder is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
GreenAce92
Scratch and Kit Built Aircraft
10
10-28-2008 01:57 AM
GreenAce92
Scratch and Kit Built Aircraft
5
09-09-2008 11:29 AM
ELECTROGLIDE
ParkFlyers
2
09-15-2006 08:17 PM
ELECTROGLIDE
Airplanes - Electric For Sale & WTB
0
07-15-2006 12:57 AM
ELECTROGLIDE
Airplanes - Electric For Sale & WTB
2
05-25-2006 03:33 AM
> , blade , cx2 , cx3

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: Blade CX3 > CX2?


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.07116 seconds with 15 queries