spektrum dx7 setup help desperately needed for walkera #36 - WattFlyer RC Electric Flight Forums - Discuss radio control eflight

Beginners - Helis A forum where beginners can get help on the fundamentals for experts who know their stuff!

spektrum dx7 setup help desperately needed for walkera #36

Old 01-13-2009, 02:32 AM
  #1  
electrodude71
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Deridder, Louisiana
Posts: 546
Exclamation spektrum dx7 setup help desperately needed for walkera #36

"SETUP HELP NEEDED DESPERATELY"
can someone please tell there exact settings for the spektrum dx7 or maybe a video so i can compare with mine and get this bird in the air safely? because im not for sure about the settings i came up with. i have the walkera gold outrunner 3500 kv motor with 13t pinion, gy401 gyro, ar6100 rx, hs56 and hs65 servos, with the cheap upgraded blue aluminum head and stock white blades. iv seen finless bobs vids but there more for the trex. iv searched everywhere and this is driving me crazy. im dying to be flying here. can someone please help a dummy out? thanks
electrodude71 is offline  
Old 01-13-2009, 02:45 AM
  #2  
theecoop
Member
 
theecoop's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: michigan
Posts: 640
Default

can you list out what you have for settings in a text attachment. then someone might be able to see something missed or needs adjusted
theecoop is offline  
Old 01-13-2009, 08:20 AM
  #3  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

Swash set to '1 Servo' and '90 Deg'.

Curves set similar to the setup in the Finless vids although you may want to limit your pitch to +/-8 deg or so. You want good head speed but not too much. Even with the alloy head parts.

The #36 is a very sluggish bird. Great for training, Not great for wild 3D. Also, the settings you use will be the same as found for the Shogun/Zoom as the #36 is a knock off of the Shogun V2.
Twmaster is offline  
Old 01-13-2009, 09:21 PM
  #4  
electrodude71
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Deridder, Louisiana
Posts: 546
Thumbs up

Originally Posted by electrodude71 View Post
"SETUP HELP NEEDED DESPERATELY"
can someone please tell there exact settings for the spektrum dx7 or maybe a video so i can compare with mine and get this bird in the air safely? because im not for sure about the settings i came up with. i have the walkera gold outrunner 3500 kv motor with 13t pinion, and a dynam 30 amp esc, gy401 gyro, ar6100 rx, hs56 and hs65 servos, with the cheap upgraded blue aluminum head and stock white blades. iv seen finless bobs vids but there more for the trex. iv searched everywhere and this is driving me crazy. im dying to be flying here. can someone please help a dummy out? thanks
ok guys an gals my bad im not new to helis i have a hirobo evo 50 nitro heli im just new to these little electric beast. i should of explained myself better. OK with the setup i have listed above i have everything mechanically centered 90*, with the swashplate level, and all sub trims at zero ,along with all epa's at 100% with no binding. and iv adjusted blade tracking. in normal pitch mode im getting -2 +10 and -0- in the middle. in stunt mode 1 im getting -10 +10 and -0- in the middle. (and i dont want to really get crazy 3d flying. maybe just cruising and a bit of fast forward flight)
my spektrum dx7 settings are.
N-TH
1=0, 2=25, 3=50, 4=75, 5=100
N-PT
1=40, 2=45, 3=50, 4=75, 5=100
I-TH
1=100, 2=84, 3=67, 4=84, 5=100
I-PT
1=0, 2=25, 3=50, 4=75, 5=100
with no expo on any of th above

revo mix 0% on all
gyro sens auto on gear chnnl rate: 0 and 1 at 72% = % on gy 401 f.mode all three at 0
swash type 1 servo normal
is there anything im leaving out that i need to check or make adjustments to?
oh and by the way i have the stock walkera 3 cell 11.1 volt 1500mah 10c lipo or i have a new pollyquest 3 cell 11.1 volt 1800mah 20c lipo witch one would be best?
electrodude71 is offline  
Old 01-13-2009, 09:43 PM
  #5  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

Thus far that looks like a good beginning. I'm doing this exact same setup (more or less) at present. I'm putting an Exceed G2 (Walkera #36 rebranded) and a JR XP8103H transmitter. Same software and settings as the DX7.

Let us know how this works for you and any changes you need to make.
Twmaster is offline  
Old 01-19-2009, 05:33 PM
  #6  
electrodude71
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Deridder, Louisiana
Posts: 546
Lightbulb

im getting no lift with this setup. just getting light enough on the skids for scooting around at wide open throttle and +10 pitch. any idea's anyone???
electrodude71 is offline  
Old 01-19-2009, 05:45 PM
  #7  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

What batteries? And how hot is the motor getting? You may need to go up or down a pinion size or three.
Twmaster is offline  
Old 01-19-2009, 06:09 PM
  #8  
electrodude71
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Deridder, Louisiana
Posts: 546
Default

im using the stock walkera 3 cell 11.1 volt 1500mah 10c lipo. the motor and battery are only slightly warm to the touch. i do have a new pollyquest 3 cell 11.1 volt 1800mah 20c lipo i was saving for when i get it flying rite but maybe thats what i need
electrodude71 is offline  
Old 01-19-2009, 10:04 PM
  #9  
theecoop
Member
 
theecoop's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: michigan
Posts: 640
Default

have you checked you swashplate for level and your paddles? just a thought
theecoop is offline  
Old 01-20-2009, 12:44 AM
  #10  
electrodude71
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Deridder, Louisiana
Posts: 546
Default

ill be dang i didnt even think about the 13t pinion on a 3500kv motor. i just asumed it was a stock motor and pinion setup when i bought it from the guy a while back. ill tach it then change the pinion as needed and let you guys know how go's it. thanks
electrodude71 is offline  
Old 01-20-2009, 01:05 AM
  #11  
Twmaster
Registered User
 
Twmaster's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Dallas, TX, USA
Posts: 6,632
Default

It sounds like you may not have enough head speed. Whether the motor is bogging from too much pinion at full pitch or the battery is sagging from too much current or the pinion is too small I dunno. But that does sound like the head speed is too low.
Twmaster is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Paully
General RC E-Heli Talk
5
08-29-2010 07:51 PM
timotsc
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros
5
02-02-2008 09:54 AM
theadore
Micro Sized Electric Helicopters
4
12-05-2007 09:21 PM
John-NYC
RC Radios, Transmitters, Receivers, Servos, gyros
2
05-25-2007 09:23 PM
kyuuki
Helicopters- Electric For Sale & WTB
0
08-13-2006 03:20 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: spektrum dx7 setup help desperately needed for walkera #36


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.06955 seconds with 15 queries