Castle Creations discussion All things Castle

Help castle phoenix 35 will not upgrade from V1.14 firmware

Old 06-07-2009, 03:30 PM
  #1  
justplainold
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: southern Ohio
Posts: 22
Default castle phoenix 35 will not upgrade from V1.14 firmware

i have re-connected, re-tried upteen times, tried a earlier beta upgrade
all no go, the castle link says it cannot communicate with the device
(the link lights still blink and on the thrid time the green light goes out)

tried going back to v3.12 castlelink software, same thing as v3.13.... very annoying....

my thunderbird esc's upgraded fine, this phoenix 35 will not

any ideas ?

Last edited by justplainold; 06-07-2009 at 07:46 PM. Reason: tried earlier castlelink software
justplainold is offline  
Old 06-07-2009, 04:06 PM
  #2  
flydiver
Super Contributor
 
flydiver's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 2,668
Default

How old? There is a cut off somewhere back and it doesn't work. They will replace for the stock repair price ($25?).
flydiver is offline  
Old 06-07-2009, 04:27 PM
  #3  
justplainold
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: southern Ohio
Posts: 22
Default

Originally Posted by flydiver View Post
How old? There is a cut off somewhere back and it doesn't work. They will replace for the stock repair price ($25?).
actually i just took it out of the package, haven't put connectors on it yet

they'll need to handle this one without a charge, i am not putting more $ in it
justplainold is offline  
Old 06-07-2009, 05:22 PM
  #4  
flydiver
Super Contributor
 
flydiver's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 2,668
Default

Give 'em a call. If it is of recent vintage and won't update I think they'll take care of it.
flydiver is offline  
Old 06-07-2009, 06:13 PM
  #5  
justplainold
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: southern Ohio
Posts: 22
Default

Originally Posted by flydiver View Post
Give 'em a call. If it is of recent vintage and won't update I think they'll take care of it.
i spent last season trying out a Sidewinder esc in a rc18, worked great in the heat and cold, the castlelink works perfect with it

over the winter i migrated my planks to thunderbird esc's, so far so good

so i figured to migrate (for the governor feature) to castle phoenix gear on my helis and this happens

hate to seem grumpy and thanks, i hope they do

Last edited by justplainold; 06-07-2009 at 06:41 PM. Reason: oops
justplainold is offline  
Old 06-08-2009, 05:24 AM
  #6  
Larry3215
Look out for that tree!!!
 
Larry3215's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gig Harbor, Wa USA
Posts: 7,061
Default

Check the rx lead connectors to be sure all the pins are in tight and making good contact. Sometimes one pin will be loose in the plastic housing and not make good contact when you plug it in.

It doesnt happen often but you could have gotten a dud.

Like he said, call Castle tomorrow and they will talk you through it and replace it if needed.

Castle will take good care of you no matter what. They are the best at warranty stuff and generally go over board in the customers favor if anything.

I only fly Castle esc's and its largely for that reason - aside from the performance. They are the best bang for the buck out there.
Larry3215 is offline  
Old 06-08-2009, 05:52 PM
  #7  
justplainold
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: southern Ohio
Posts: 22
Default

hi Larry3215, flydiver,

ok, just got off the phone with the helpful tech people at Castle and

although i'm scratching my head, and even though there are only two and they are on the same side of the mobo of my laptop
the solution was to switch usb ports...

it made the difference for the phoenix 35 to update and yes, it made no difference for the Sidewinder or the Thunderbird(s)

i have a few years in the hole in r/c and comp systems, so this is one that goes in the "ummmkay" file 'o wisdom

but hey, the lights blink and governor mode is reality! w00t!

Thank you,
Robert

Last edited by justplainold; 06-08-2009 at 06:34 PM. Reason: oops
justplainold is offline  
Old 06-08-2009, 05:59 PM
  #8  
justplainold
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: southern Ohio
Posts: 22
Default

Originally Posted by Larry3215 View Post
I only fly Castle esc's and its largely for that reason - aside from the performance. They are the best bang for the buck out there.
hey Larry3215,

what you said, that is why i migrated.

well, that and it's an American company, providing actual jobs for Americans

If there were a Kraft r/c today, i'd buy and fly it too

anyway, enough flag waving, thanks for the help!

Robert
justplainold is offline  
Old 06-08-2009, 06:05 PM
  #9  
flydiver
Super Contributor
 
flydiver's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Seattle, WA
Posts: 2,668
Default

There's something 'funny' about the Link and USB ports. I have one PC (HP with Intel MB) it absolutely will NOT work on. I even tried a new USB 2.0 board - no go. Works fine on 3 other PC's. Support was very nice but simply could not figure it out. Go figure.
flydiver is offline  
Old 06-08-2009, 06:33 PM
  #10  
justplainold
Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2009
Location: southern Ohio
Posts: 22
Default

Originally Posted by flydiver View Post
There's something 'funny' about the Link and USB ports. I have one PC (HP with Intel MB) it absolutely will NOT work on. I even tried a new USB 2.0 board - no go. Works fine on 3 other PC's. Support was very nice but simply could not figure it out. Go figure.
no doubt its an x file thing but still, i'll take the usb over any hardwired logical unit system
justplainold is offline  
Old 06-08-2009, 06:47 PM
  #11  
Larry3215
Look out for that tree!!!
 
Larry3215's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gig Harbor, Wa USA
Posts: 7,061
Default

Blame it on Windows
Larry3215 is offline  
Old 06-08-2009, 06:49 PM
  #12  
Larry3215
Look out for that tree!!!
 
Larry3215's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gig Harbor, Wa USA
Posts: 7,061
Default

Originally Posted by justplainold View Post
hey Larry3215,

what you said, that is why i migrated.

well, that and it's an American company, providing actual jobs for Americans

If there were a Kraft r/c today, i'd buy and fly it too

anyway, enough flag waving, thanks for the help!

Robert
Same here. I used to harp about that but it just falls on deaf ears for the most part. It seems like most people are into "cheep is better" and they accuse companies like Castle of "over charging" and talk about $10 esc's from Hobby King.

Sheesh.
Larry3215 is offline  
Old 06-08-2009, 06:51 PM
  #13  
Larry3215
Look out for that tree!!!
 
Larry3215's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Gig Harbor, Wa USA
Posts: 7,061
Default

Originally Posted by justplainold View Post
hi Larry3215, flydiver,

ok, just got off the phone with the helpful tech people at Castle and

although i'm scratching my head, and even though there are only two and they are on the same side of the mobo of my laptop
the solution was to switch usb ports...

it made the difference for the phoenix 35 to update and yes, it made no difference for the Sidewinder or the Thunderbird(s)

i have a few years in the hole in r/c and comp systems, so this is one that goes in the "ummmkay" file 'o wisdom

but hey, the lights blink and governor mode is reality! w00t!

Thank you,
Robert
Thats the first time Ive heard that. Im going to have to remember it.
Larry3215 is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
BD Flyer
Motors and Speed Controllers for sale & WTB
0
06-25-2008 01:32 AM
Socomon
Motors and Speed Controllers for sale & WTB
1
04-12-2007 02:30 PM
thomasnc41
Motors and Speed Controllers for sale & WTB
0
08-04-2006 09:59 AM
Vintauri
Motors and Speed Controllers for sale & WTB
2
03-01-2006 10:57 PM
papamac
Motors and Speed Controllers for sale & WTB
0
12-19-2005 02:24 PM

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Quick Reply: Help castle phoenix 35 will not upgrade from V1.14 firmware


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.

Page generated in 0.08781 seconds with 15 queries